Setari Cookie-uri

Adevarul despre UNT pe care trebuie sa il stim toti

O lingurita de unt sarat contine 102 calorii si 36% din limita zilnica de grasimi saturate recomandata. Timp de multi ani, untul a fost defaimat, fiind acuzat ca favorizeaza aparitia bolilor cardiovasculare si a obezitatii si majoritatea nutritionistilor recomandau evitarea acestui aliment.

Dar, cercetarile recente sugereaza ca untul (sau mai degraba grasimea saturata pe care o contine) ar putea fi mai benign decat s-a crezut pana acum. Cativa specialistii, chestionati de Time, au cantarit subiectul si au raspuns la intrebarea "Ar trebui sa mancam unt sau ar fi de preferat sa il evitam?"

"Argumentul conform caruia grasimile saturate cauzeaza bolile de inima nu a fost puternic sustinut de stiinta", spune Nina Teicholz, autorul cartii "The Big Fat Surprise: Why Butter, Meat and Cheese Belong in a Healthy Diet?".

"Grasimile saturate cresc nivelul colesterolului LDL (colesterolul rau), care este asociat cu o rata mai mare de aparitie a bolilor de inima, dar acesta este in stransa legatura si cu colesterolul HDL (colesterolul bun), care ar putea ajuta la combaterea acestor efecte", explica Teicholz.

Citește și:

"Nu este nicio problema daca untul este consumat cu moderatie, acesta fiind o sursa naturala de grasime", spune Julia Zumpano, dietetician la Cleveland Clinic's Heart.

Mai multe detalii pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
13 August 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.