Pentru aceasta reteta de ciuperci umplute renunti pana si la carne

Pentru aceasta reteta de ciuperci umplute renunti pana si la carne
Kudika
9 Septembrie 2015

Sunt atat de bune incat vei mai lua inca o portie. Cum sa faci ciuperci umplute cu un ingredient secret?

Eu le fac de foarte mult timp, aproape in fiecare saptamana. In cateva minute sunt gata de bagat la cuptor, iar ingredientele folosite sunt de cele mai multe ori legume pe care deja le am prin casa.

Am zis sa impartasesc cu voi aceasta reteta extrem de usoara, insa foarte delicioasa pentru care va asigur ca ati renunta pana si la carne... doar pentru a mai lua inca o portie.

Ingredientele necesare (pentru doua persoane):

- 6 ciuperci marisoare (cu tot cu codite);

- un morcov dat prin razatoare;

- un ardei gras tocat marunt;

- o ceapa mica tocata;

- doi catei de usturoi;

- cascaval taiat felii;

- o lingura de ulei;

- condimente;

Optional: o rosie obisnuita.

Mod de pregatire:

Rupe coditele ciupercilor si taie-le marunt (pune deoparte ciupercile intregi; vei avea nevoie de ele mai tarziu). Adauga-le intr-o tigaie, alaturi de morcov, ardei, ceapa, usturoi, si ulei (+condimente) si lasa-le la calit pentru cateva minute.

Intre timp, porneste cuptorul aragazului; tapeteaza o tava de copt cu hartie si pozitioneaza ciupercile in aceasta. Ia cu lingurita din compozitia din tigaie si umple ciupercutele.

In cazul in care vrei sa folosesti si rosie - taie rosia feliute si pune cate o felie pentru a acoperi fiecare ciuperca.

Baga la cuptor pentru 10 minute.

Scoate tava si pune cascavalul taiat pe deasupra fiecarei ciuperci. Mai lasa la cuptor pentru maxim 5 minute.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri