Prepararea alimentelor este foarte importanta pentru sanatatea noastra. Pentru cine nu stie in ce vase sa gateasca, iata cum sa gatesti cat mai sanatos in cele mai bune vase din bucatarie.

Despre aluminiu se stie ca este un material nociv, ce nu se foloseste la gatit. Acesta are efecte daunatoare asupra organismului uman, de la tulburari ale sistemului hormonal la aparitia bolii Alzheimer. De altfel, aluminiul este pe lista celor mai periculoase substante toxice, lista facuta de Departamentul de Sanatate SUA.

Pentru cine are vase de aluminiu in bucatarie, cel mai bine ar fi sa nu gateasca in ele, ci doar sa pastreze anumite alimente in ele. Vasele de aluminiu se spala cel mai bine cu apa si putin amoniac amestecat. Daca sunt patate, acestea se freaca cu suc de lamaie si se fierb din cand in cand in apa amestecata cu otet.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: kazoka, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: