Setari Cookie-uri

13 moduri in care mierea iti face bine

Mierea naturala este un ingredient excelent pentru sanatate: adaug-o in apa in care faci baie, foloseste-o in masca pentru fata sau ca bautura relaxanta - si vei beneficia de proprietatile sale antibacteriene care ajuta la tratarea infectiilor, a problemelor de piele si a stresului.

Principalul ingredient al mierii este fructoza. Comparat cu zaharul alb, fructoza este descompusa in organism mult mai incet, ceea ce inseamna o crestere moderata a glicemiei. Totodata, mierea contine proteine, minerale (precum fier, cupru, fosfor, potasiu si sodiu), enzime si vitamine, in special compexul de vitamine B.

Culoarea mierii difera in functie de tipul ei. Culoarea inchisa indica un nivel de antioxidanti mai ridicat. Este important de retinut ca mierea incalzita la o temperatura de peste 40 de grade isi pierde toate calitatile benefice sanatatii.

In afara faptului ca o poti manca, iata alte moduri in care poti folosi mierea pentru a beneficia din plin de efectele sale:

1. Raceala si gripa


O bautura traditionala atunci cand esti racit sau esti gripat este sa amesteci miere in apa fierbine, alaturi de lamaie, scortisoara si ghimbir. Este recomandat sa se consume la fiecare doua ore.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: Repina Valeriya, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
5 Octombrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.