Setari Cookie-uri

Beneficiile gutuilor pentru sanatate. Ce vitamine contin

Gutuile, denumite si merele de aur, sunt un adevarat izvor de sanatate pentru organism. Pe vremuri, aceste fructe erau considerate un antidot pentru otrava. Astazi, odata cu descoperirea fitochimicalelor din compozitia ei, gutuia a devenit foarte apreciata in medicina naturista.

Fructe specifice toamnei, gutuile au o aroma inconfundabila, dar si un continut valoros de vitamine si minerale: vitaminele B1, B2, B6, C, E, PP, provitamina A, calciu, fosfor, fier, cupru, sulf, potasiu si sodiu. Ele mai contin zaharuri, tanin, pectine si enzime.

Gutuia este un fruct ideal pentru copii in perioada de crestere, dar si pentru persoanele in varsta, datorita proprietatilor tonice si revitalizante. Gutuile sunt foarte potrivite in curele de slabire, deoarece contin doar 44 de calorii/100 de grame.

Gutuile au proprietati astringente foarte bune, de aceea sunt utilizate cu succes in caz de indigestii, diaree, greata, varsaturi si probleme hepatice. In acest scop, se pot utiliza gutuile ca atare, sub forma de compot sau sirop de gutui.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: images72, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Octombrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.