De ce sa nu profitam de dovlecei cat inca mai sunt pe piata? Aceasta reteta incredibila poate fi preparata cu fel si fel de ingrediente: vegetariene, vegane, carne. Pana si toppingul poate fi diferit.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Nu vreti sa folositi carnati? Incercati cu carne tocata, cu bucatele de pui sau cu legume maruntite.

Daca va place carnea, atunci va recomandam aceasta varianta de barcute de dovlecel, cu bucatele de carnati, legume si multa branza.

Ingrediente pentru opt portii:
- 4 dovlecei medii;
- 1/4 cana sos marinara;
- o lingurita de ulei;
- jumatate de ceapa mica taiata marunt;
- trei catei de usturoi maruntiti;
- 1/2 cana de ardei gras rosu cuburi;
- doua rosii tocate cuburi;
- carnati taiati bucatele;
- 1/2 cana de mozzarella (sau cascaval) maruntita;
- sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:
- pune niste apa intr-o oala si las-o sa fiarba pana ajunge la punctul de clocotire; incalzeste cuptorul la 180 de grade celsius;
- taie pe jumatate (pe lungime) dovleceii si scoate miezul folosind o lingura astfel incat fiecare parte de dovlecel sa fie precum o barcuta;
- pune bucatile de dovlecei in apa si lasa pe foc pentru un minut;
- intr-o tigaie caleste carnatii, ceapa, usturoiul si ardeiul gras pentru cateva minute. Adauga bucatile de rosii si mai lasa pana cand scade sosul.
- ia o tava rezistenta la caldura si pune sosul marinara in ea; adauga barcutele de dovlecei, apoi pune amestecul de carnati si legume in acestea. Continua cu cascavalul maruntit;
- acopera tava cu o folie de aluminiu si baga la cuptor pentru 35 de minute sau pana cand cascavalul este topit.

sursa foto interior si prima pagina: gresei, Shutterstock

Dovlecei umpluti cu ton RIO Mare si busuioc
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: