In varza alba exista cantitati mari de apa, dar si substante tonice precum: proteine, glucide, vitamine (A, B1, B2, B6, B9, C, E, K,) si saruri minerale (fosfor, potasiu, calciu, sodiu, fier, iod si cobalt).

Varza alba poate fi consumata atat in stare cruda, in salate, cat si gatita, fara sa isi piarda calitatile nutritive. Nutritionisti o considera una dintre cele mai vechi legume ce poate fi considerata un medicament naturist anticancerigen. Leguma este recomandata in peste 100 de afectiuni ale organismului in functie de tipul de varza.

Varza alba, sortimentul romanesc, este un aliment nutritiv, energizant, remineralizant, diuretic, antihemoragic, antiseptic, cicatrizant, antidiabetic si antianemic. Este o leguma mai bogata in vitamina C decat portocalele si are putine calorii.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

sursa foto Sea Wave, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: