Medicii spun ca zaharul trebuie sa reprezinte doar 5% din dieta, in timp ce statisticile arata ca se consuma cu 50% mai mult zahar decat in urma cu 30 de ani.

Un studiu realizat de un grup de cercetatori din cadrul Departamentului de Psihiatrie de la Centrul Universitar Medical Columbia (SUA) a demonstrat faptul ca o dieta bogata in multe zaharuri provoaca depresie, scrie Adevarul.

Specialistii au ajuns la concluzia ca cu cat femeile au consumat mai mult zahar, cu atat prezentau un risc mai mare de depresie. Cercetatorii, care au publicat studiul in revista de specialitate The American Journal of Clinical Nutrition, au mai concluzionat faptul ca alimentele care au un index glicemic ridicat, produsele de patiserie, painea alba, alimentele semipreparate si dulciurile, care au in retete zahar rafinat, sunt cele mai daunatoare pentru starea de spirit a oamenilor.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: www.BillionPhotos.com, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: