Muraturile sunt legumele care trec printr-un proces de fermentatie acido-lactica in timpul careia se genereaza diferite substante biologic active, cum ar fi vitamine, acid lactic etc. Sub influenta microflorei de fermentatie acestea capata valoare nutritionala deosebita, devenind practic alimente functionale probiotice.
Alimentele probiotice imbunatatesc digestia, stimuleaza detoxifierea si intaresc sistemul imunitar.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

"Muraturile reprezinta solutia pe perioada iernii pentru aportul de vitamine hidrosolubile-A,E,K si minerale din legume. Sunt o sursa importanta de fibre pe perioada iernii alaturi de cereale integrale si fructe. Sunt utile astfel pentru reglarea tranzitului intestinal. In plus, contin in urma fermentatiei cantitati crescute de drojdie cu continut bogat in vitamine din grupul B", spune nutritionistul Stefan Ionut.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: ziashusha, Shutterstock

5 lucruri care nu trebuie sa iti lipseasca din dieta zilnica, daca vrei sa ai un stil de viata sanatos
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: