Stiati ca varza murata lupta impotriva cancerului? Cititi mai multe despre acest subiect in articol.
Muraturile sunt legumele care trec printr-un proces de fermentatie acido-lactica in timpul careia se genereaza diferite substante biologic active, cum ar fi vitamine, acid lactic etc. Sub influenta microflorei de fermentatie acestea capata valoare nutritionala deosebita, devenind practic alimente functionale probiotice.
Alimentele probiotice imbunatatesc digestia, stimuleaza detoxifierea si intaresc sistemul imunitar.
"Muraturile reprezinta solutia pe perioada iernii pentru aportul de vitamine hidrosolubile-A,E,K si minerale din legume. Sunt o sursa importanta de fibre pe perioada iernii alaturi de cereale integrale si fructe. Sunt utile astfel pentru reglarea tranzitului intestinal. In plus, contin in urma fermentatiei cantitati crescute de drojdie cu continut bogat in vitamine din grupul B", spune nutritionistul Stefan Ionut.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Actuala iubită a lui Iustin Petrescu rupe tăcerea! Cum ar fi aflat Marilu Dobrescu despre relația lor: Este incredibil cum...
- Sfaturi pentru crearea mesajelor de dragoste personalizate - Cele mai frumoase declarații și texte pentru iubit
- Cine este Alina Gabriela Munteanu: Femeia care i-a fost alături lui Gabriel Cotabiță până în ultima clipă
Citeste continuarea pe Realitatea.net
foto prima pagina: ziashusha, Shutterstock