Mult timp a fost trecut pe lista neagra a alimentelor din cauza colesterolului, insa in urma cu putini ani a fost reabilitat. Un ou mediu contine 186 de miligrame de colesterol si reprezinta mai bine de 60% din doza zilnica. Doar un sfert din populatie e sensibila la colesterolul din oua. Restul beneficiaza din plin de senzatia de bine.

"Oamenii de stiinta au recunoscut ca nivel colesterolului din sange depinde foarte putin de colesterolul din alimentatie si, culmea, 75% dintre oameni sunt imuni la colesterolul din alimente", sustine dr. Mihaela Bilic, nutritionist.

Organismul uman nu poate digera albusul crud, pe care il folosim pe post de antidot in cazuri de intoxicatii. Blocheaza tubul digestiv care nu mai poate absorbi nutrientii. Asa ca proteinele perfecte din ou pot fi absorbite doar daca acesta este bine gatit.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: Mizina Oksana, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: