Setari Cookie-uri

Dupa ce vei citi ASTA, nu vei mai arunca NICIODATA cojile de ou

Arunci cojile de ou? Faci o mare greseala. Afla de ce.

Cand faci omleta, ochiuri sau oua jumari, ce faci cu cojile de ou dupa aceea? In cazul in care le arunci la gunoi, atunci pierzi oportunitatea de a iti imbunatati sanatatea. Stiai ca aceste coji de ou sunt 90% calciu pur?... Calciul este cel mai intalnit mineral din corpul uman. Nu este doar esential pentru sanatatea oaselor si a dintilor insa si pentru sanatatea nervilor si a muschilor. Chimic, calciul din oua este la fel cu calciul din oasele si din dintii nostri.

In mai multe studii realizate de Institutul National de Sanatate, coaja de ou macinata pana cand devine pulbere este foarte usor de absorbit de corpul uman, ajutand la consolidarea oaselor, la asistarea corpului in producerea celulelor sanguine sanatoase, in scaderea colesterolului si a tensiunii arteriale. Jumatate de lingurita de calciu din coaja de ou contine intre 1.000 si 1.500 de miligrame de calciu sau 90% din doza zilnica recomandata.

Citește și:

Asadar, cum te poti bucura de aceste beneficii fara a manca coji de ou? Exista un mod foarte simplu:

1. In cazul in care cojile de ou nu au fost fierte, acestea sa stea in apa clocotita timp de 10 minute pentru a ucide orice bacterie;

2. Pune apoi cojile de ou in apa rece pana cand sunt complet reci si da-le printr-o rasnita de cafea/ de condimente pana cand devin o pulbere fina;

3. Pastreaza pulberea intr-un borcan etans.

Cel mai comun mod de a folosi pulbere din coaja de ou este adaugand o jumatate de lingurita intr-un pahar cu apa; apa se consuma imediat. De asemenea, se poate experimente si in alte alimente, cum ar fi fulgi de obaz sau in piureuri.

foto prima pagina: Thanamat Somwan, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
31 Decembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.