Setari Cookie-uri

Feniculul, planta-minune pentru sanatatea noastra. Cum se consuma si la ce ajuta

Feniculul este o planta care seamana cu o ceapa dar care are miros de anason.

Noi, romanii, suntem cam reticenti cand dam de ceva ce nu e cartof, varza sau fasole pe post de garnitura. Este motivul pentru care va recomand sa consumati fenicul drept fel principal. Grecii din Antichitate, care-l adorau, nu aveau pe nemeritat faima de a fi intelepti. Stati sa vedeti si de ce erau sanatosi!

Un fenicul cat un pumn mai mare are doar 75 de calorii, dar este foarte satios, si nu doar datorita aromei puternice. Bulbul contine o treime din necesarul zilnic de fibre, o treime din cel de potasiu si, atentie, aproape jumatate din cel de vitamina C.

Si sunt doar o parte din substantele care ne dau sanatate. Sa le luam pe rand! Vitamina B6, potasiul si acidul folic mentin sanatatea inimii si au un rol semnificativ in prevenirea accidentelor vasculare cerebrale si a infarctului miocardic. Fibrele din fenicul scad cantitatea de colesterol si, ingerate in mod frecvent, reduc cu pana la 50% riscul unui deces cauzat de afectiuni cardiace ischiemice.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: lsantilli, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
12 Februarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.