Feniculul este o planta care seamana cu o ceapa dar care are miros de anason.
Noi, romanii, suntem cam reticenti cand dam de ceva ce nu e cartof, varza sau fasole pe post de garnitura. Este motivul pentru care va recomand sa consumati fenicul drept fel principal. Grecii din Antichitate, care-l adorau, nu aveau pe nemeritat faima de a fi intelepti. Stati sa vedeti si de ce erau sanatosi!
Un fenicul cat un pumn mai mare are doar 75 de calorii, dar este foarte satios, si nu doar datorita aromei puternice. Bulbul contine o treime din necesarul zilnic de fibre, o treime din cel de potasiu si, atentie, aproape jumatate din cel de vitamina C.
Si sunt doar o parte din substantele care ne dau sanatate. Sa le luam pe rand! Vitamina B6, potasiul si acidul folic mentin sanatatea inimii si au un rol semnificativ in prevenirea accidentelor vasculare cerebrale si a infarctului miocardic. Fibrele din fenicul scad cantitatea de colesterol si, ingerate in mod frecvent, reduc cu pana la 50% riscul unui deces cauzat de afectiuni cardiace ischiemice.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Ceai de ceapa - beneficii, preparare si utilizare pentru tuse
- Fenicul: beneficii, proprietăți. Ceai de fenicul: toate secretele pe care trebuie să le știi despre această plantă-minune
- Remedii naturiste pentru balonare - scapă de abdomenul umflat cu tratamente eficiente
Citeste continuarea pe Realitatea.net
foto prima pagina: lsantilli, Shutterstock