Untisorul este o planta de primavara pe care multi romani il consuma in stare cruda. Frunzele sale sunt folosite in salatele care insotesc mesele de primavara, alaturi de loboda, stevie sau leurda. Untisorul este insa toxic, iar in unele tari nu este consumat deloc in stare cruda.

Leurda, sanatate curata pentru organism

Popular, untisorul se mai numeste si salatica sau grausor si este o planta bogata in vitamina C, ale carei frunze, spun unii, ajuta la eliminarea toxinelor, curata sangele si ficatul, potrivit site-ului informatii pretioase.ro. Untisorul, se mai spune, lupta si cu anemia, apara organismul de virusi si infectii si contribuie la cresterea nivelului de energie, conform specialistilor citati de presa online.

Specialistii spun ca untisorul devine periculos atunci cand a ajuns la maturitate sau a inflorit deja sau la consumul in cantitati mari. Unii nutritionisti recomanda 100 g pentru un adult, pe zi, si 50 de g pentru copiii de peste 10 ani.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: jopelka, Shutterstock

Horoscopul SANATATII: descopera ce iti rezerva astrele in aceasta saptamana
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: