Ceaiul din teci de fasole este un remediu foarte bun pentru diabetici. Se prepara in doua moduri, prin fierbere ori macerare, existand posibilitatea ca fiecare sa opteze pentru forma care i se pare mai comoda sau accesibila.

1. Prin fierbere: se pune la fiert, pentru 15 - 20 de minute, o linguri de teci uscate si maruntite, intr-un sfert de litru de apa. Se filtreaza si se beau doua- trei cesti pe zi, cu inghitituri mici, pe parcursul a 10 - 15 minute. Diabeticilor li se recomanda sa bea ceaiul neindulcit sau indulcit cu zaharina, potrivit bzi.ro.

2. Prin macerare: de seara, se pun la macerat patru linguri de teci bine uscate si maruntite intr-un litru de apa. Dimineata, amestecul se fierbe pana cand lichidul scade la jumatate. Se filtreaza si cantitatea ramasa se imparte in doua - trei portii si se bea pe parcursul unei zile.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: Diana Taliun, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: