Setari Cookie-uri

Moduri gresite in care folosesti uleiul de masline

Sigur nu stiai asta. Greseli frecvente pe care le faci atunci cand folosesti uleiul de masline.

Cunoastem cu totii beneficiile extraordinare ale uleiului de masline sau faptul ca reprezinta un ingredient cheie al dietelor mediteraneene. Insa, desi nu se regaseste in majoritatea bucatariilor, uleiul de masline ramane un ingredient pretios inca invaluit in mister si motivul mai multor "confuzii culinare".

1. Ai cumparat versiunea ,,light'' cu gandul ca vei elimina din calorii

Toate uleiurile de masline contin aceeasi cantitate de calorii si grasimi (aproximativ 120 de grame de calorii si 14 grame de grasimi per lingurita). Atunci cand citesti ',,light'' pe eticheta produsului, termenul se refera, de fapt, la culoarea si aroma uleiului, acesta trecand printr-un proces de rafinare pentru a deveni mai neutru decat alte tipuri de ulei de masline.

2. Iti e teama de gatesti cu ulei de masline

Un alt ulei utilizat din plin este uleiul de masline extra-virgin, virgin sau pomace (din turte de masline).

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: DUSAN ZIDAR, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
25 Iunie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.