Cunoastem cu totii beneficiile extraordinare ale uleiului de masline sau faptul ca reprezinta un ingredient cheie al dietelor mediteraneene. Insa, desi nu se regaseste in majoritatea bucatariilor, uleiul de masline ramane un ingredient pretios inca invaluit in mister si motivul mai multor "confuzii culinare".

Patru greseli pe care le faci cand gatesti cu ulei de masline

1. Ai cumparat versiunea ,,light'' cu gandul ca vei elimina din calorii

Toate uleiurile de masline contin aceeasi cantitate de calorii si grasimi (aproximativ 120 de grame de calorii si 14 grame de grasimi per lingurita). Atunci cand citesti ',,light'' pe eticheta produsului, termenul se refera, de fapt, la culoarea si aroma uleiului, acesta trecand printr-un proces de rafinare pentru a deveni mai neutru decat alte tipuri de ulei de masline.

2. Iti e teama de gatesti cu ulei de masline

Un alt ulei utilizat din plin este uleiul de masline extra-virgin, virgin sau pomace (din turte de masline).

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: DUSAN ZIDAR, Shutterstock

Cum sa ne hranim sanatos - nu doar pentru copii
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: