Efectele nestiute ale cafelei asupra organismului

Alaturi de fructe si legume, cafeaua contine cantitati importante de antioxidanti, substante care pot preveni efectele daunatoare ale oxidarii la nivelul tesuturilor organismului, ajutandu-l sa se protejeze impotriva distrugerii celulare si reducand riscurile instalarii anumitor tipuri de cancer.

Cafeaua ne ajuta sa gandim mai rapid si mai clar, alungand starile de somnolenta si oboseala. De asemenea, a fost demonstrat stiintific faptul ca, daca un individ bea o cantitate moderata de cafea, ceea ce inseamna una sau doua cesti pe zi, acest lucru nu poate fi decat benefic pentru organismul sau, deoarece ajuta la reducerea riscului de aparitie a cancerului de colon, litiazei biliare, cirozei, maladiei Parkinson, previne aparitia astmului sau a diabetului.

S-a demonstrat deja ca efectul pe care il are cofeina asupra organismului uman este acela de crestere a ritmului respirator, fiind folositoare celor cu afectiuni pulmonare, care au probleme respiratorii. Cofeina poate fi folosita si in provocarea respiratiei la nou-nascutii care au insuficienta respiratorie.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: iravgustin, Shutterstock

Retail jobs

Vizionare placuta


Kudika
27 Iunie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri