Setari Cookie-uri

Efectele nestiute ale cafelei asupra organismului

Alaturi de fructe si legume, cafeaua contine cantitati importante de antioxidanti, substante care pot preveni efectele daunatoare ale oxidarii la nivelul tesuturilor organismului, ajutandu-l sa se protejeze impotriva distrugerii celulare si reducand riscurile instalarii anumitor tipuri de cancer.

Cafeaua ne ajuta sa gandim mai rapid si mai clar, alungand starile de somnolenta si oboseala. De asemenea, a fost demonstrat stiintific faptul ca, daca un individ bea o cantitate moderata de cafea, ceea ce inseamna una sau doua cesti pe zi, acest lucru nu poate fi decat benefic pentru organismul sau, deoarece ajuta la reducerea riscului de aparitie a cancerului de colon, litiazei biliare, cirozei, maladiei Parkinson, previne aparitia astmului sau a diabetului.

S-a demonstrat deja ca efectul pe care il are cofeina asupra organismului uman este acela de crestere a ritmului respirator, fiind folositoare celor cu afectiuni pulmonare, care au probleme respiratorii. Cofeina poate fi folosita si in provocarea respiratiei la nou-nascutii care au insuficienta respiratorie.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: iravgustin, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Iunie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.