Setari Cookie-uri

Cele mai bune surse de magneziu

De ce important magneziul pentru organism?

In organism, mineralele trebuie pastrate intr-un echilibru cu care nu este bine sa ne jucam. Dupa potasiu, magneziul este unul dintre mineralele importante pentru o buna functionare. Acestea, alaturi de fosfor si de calciu ajuta la pastrarea sanatatii sistemului osos. Afla cum iti poti creste in mod natural aportul zilnic de magneziu!

De ce important magneziul

Carenta de magneziu si mai ales lipsa lui din sange se numara printre cauzele atacurilor de cord, palpitatiilor, aritmiilor, anghinei pectorale si a altor boli de inima datorate tulburarilor metabolice pe care le aduce cu sine carenta de magneziu. Asemanator calciului, magneziul este implicat in transmiterea influxului nervos care duce la contractia sau relaxarea musculara.

Lipsa magneziului poate contribui la aparitia osteoporozei, deoarece este un mineral care ajuta la absorbtia de calciu, vitamina D, potasiu si fosfor. Asadar, carenta de magneziu reprezinta un factor de risc indeosebi pentru femeile aflate la menopauza. De cele mai multe ori, lipsa calciului ascunde o scadere a cantitatii de magneziu din organism. Un aport potrivit de magneziu asigura densitatea minerala a oaselor.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: Ekaterina Kondratova, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
18 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.