Au aparut fructele de merisor, pe care il cunoasteti si sub denumirile de afin rosu, coacaz de munte, smirdar, saschiu, brebenoc, cununita sau pervinca. Este frate cu afinul clasic, cu care imparte adesea spatiul in zone montane, uneori chiar si la umbra, in arealuri unde creste molid.

Daca mergeti sa culegeti in aceasta perioada ciuperci, nu ocoliti tufisurile in care vedeti presarate grupuri de bumbisori rosii! Veti descoperi in muschi si galbiori, dar si fructele cu cei mai multi antioxidanti! Adica merisoarele.

Continutul generos de acizi, proteine, saruri minerale, uleiuri si vitamina A, complexul B, C si E fac din afinul rosu o bariera impotriva a doua bacterii cu impact enorm asupra organismului: helicobacter pylori, cea care favorizeaza ulcerul gastric, si streptococcus mutans, prietena cariilor dentare.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: Gita Kulinitch Studio, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: