Setari Cookie-uri

Cel mai eficient tratament pentru durerea de gat. Iata cat de simplu se prepara

Ghimbirul este un remediu ce ar trebui inclus in trusa de prim-ajutor naturist de acasa. Raceala, gripa si senzatia de greata sunt cateva dintre neplacerile care pot fi tratate cu ajutorul diverselor retete din ghimbir.

Cu o istorie de aproape 2.000 de ani, ghimbirul nu este doar un condiment folosit in bucatarie, ci si o planta cu numeroase properietati terapeutice, fiind utilizat inca din cele mai vechi timpuri in medicina traditionala chineza. Inrudit cu turmericul si cu cardamonul, ghimbirul este o radacina folosita frecvent in compozitia retetelor naturiste.

In Asia, ghimbirul este considerat un antibiotic natural, in componenta lui gasindu-se nu mai putin de 500 de substante active. Are un gust puternic, si are o cantitate insemnata de vitamine precum B1, B2, B3 si B6, dar si minerale cum ar fi calciu, fier, magneziu si fosfor. Toate aceste proprietati transforma ghimbirul intr-un „medicament” natural, recomandat in tratarea multor probleme de sanatate.

Trateaza durerile de gat

Fie ca ai racit sau ai tras aer rece in piept, ai senzatia ca mii de ace iti înteapa gatul de fiecare data cand inghiti.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: grafvision, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
5 Octombrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.