Cu o istorie de aproape 2.000 de ani, ghimbirul nu este doar un condiment folosit in bucatarie, ci si o planta cu numeroase properietati terapeutice, fiind utilizat inca din cele mai vechi timpuri in medicina traditionala chineza. Inrudit cu turmericul si cu cardamonul, ghimbirul este o radacina folosita frecvent in compozitia retetelor naturiste.

In Asia, ghimbirul este considerat un antibiotic natural, in componenta lui gasindu-se nu mai putin de 500 de substante active. Are un gust puternic, si are o cantitate insemnata de vitamine precum B1, B2, B3 si B6, dar si minerale cum ar fi calciu, fier, magneziu si fosfor. Toate aceste proprietati transforma ghimbirul intr-un „medicament” natural, recomandat in tratarea multor probleme de sanatate.

Trateaza durerile de gat

Fie ca ai racit sau ai tras aer rece in piept, ai senzatia ca mii de ace iti înteapa gatul de fiecare data cand inghiti.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: grafvision, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: