Setari Cookie-uri

Uleiul de peste. Chiar e bun pentru creier?

Nu stii daca uleiul de peste e bun pentru creier? In orice caz, nu face niciun rau! Mai bine previi decat sa tratezi boli pshihice grave!

Uleiul de peste contine Omega-3, grasimi polinesaturate pentru creier. Chiar daca studiile nu sunt relevante in acest sens, este indicat sa consumi in mod constant acizi grasi benefici.

Unul dintre elementele care deosebeste omul de alte primate este nivelul mare de acizi grasi Omega-3 din creier. Aceste grasimi polinesaturate au un rol important in formarea si mentinerea membranelor neuronilor si ale altor celule din organism. Deficitul de Omega-3 este corelat cu boli psihice si chiar cu riscul de suicid, asa ca cercetatorii au incercat sa afle daca suplimentele alimentare ar putea ajuta in unele boli, ca depresia, autismul si dementa. Unele studii au aratat ca Omega-3 nu este recomandat in aceste cazuri, pe cand alte studii ar aratat ca “are beneficii asupra depresiei”. Asadar, care este adevarul?

Ce inseamna Omega-3

Citește și:

Suplimentele cu Omega-3 se gasesc in trei variante majore: acid alfa-linolenic (ALA), acidul eicosapentaenoic (EPA) si acidul docosahexaenoic (DHA). ALA este cel care modifica EPA si DHA in organism, astfel incat sa fie de folos pentru creier.

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

foto interior si prima pagina: R_Szatkowski, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
13 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.