Setari Cookie-uri

Cele mai sanatoase tipuri de orez. Sunt cel putin 4!

Iti recomandam cele mai sanatoase tipuri de orez pentru consum, care iti furnizeaza energia de care ai nevoie si aduc si alte beneficii corpului.

Sunt mai multe feluri din care poti alege sa prepari mancaruri gustoase. Iti recomandam cele mai sanatoase tipuri de orez pentru consum, care iti furnizeaza energia de care ai nevoie si aduc si alte beneficii corpului.

Uite ce trebuie sa stii despre cele mai sanatoase tipuri de orez, pe care ar fi bine sa le preferi cand mergi la cumparaturi. Cei de la bodybuilding.com spun ca orezul este cultivat si consumat din vremuri antice si, in prezent, pentru multi, aceasta cereala simbolizeaza prosperitatea, frumusetea si chiar fertilitatea. De aceea se obisnuieste sa se arunce cu orez peste tinerii proaspat casatoriti.

Orezul brun

Orezul Basmati este cel mai cunoscut orez brun, fiind des consumat pentru ca ofera organismului energia de care are nevoie in zilele dificile. Contine germeni valorosi si tarate, iar gustul lui similar cu aroma alunelor il face deosebit fata de orezul alb. In compozitia sa se gasesc minerale si vitamine esentiale pentru buna dezvoltare a corpului, printre care vitaminele din complexul B si minerale, cum sunt fosfor (care intareste oasele) si magneziu. In plus, orezul brun are fibre alimentare – o ceasca de orez gatit are 5 grame de fibre –, iar acestea imbunatatesc digestia.

Citește și:

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

foto interior si prima pagina: Chadamas Tuammee, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
10 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.