Cercetatorii au studiat ce se intampla in corpul nostru in momentul in care consumam carbohidrati rafinati si au aratat ca persoanele care consuma des produse fainoase sunt mai predispuse la schimbari de dispozitie, despresie si anxietate.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Produsele rafinate provoaca cresterea rapida a nivelului de zahar din sange ceea ce impinge organismul sa produca cat mai multa insulina, ceea ce poate conduce la depresie.

Conform studiului la care au participat 70.000 de femei care se aflau inainte de menopauza exista o legatura intre produsele fainoase rafinate si depresie.

Atunci cand consumam carbohidrati, respectiv produse fainoase, nivelul de zahar din sange creste rapid. Indexul glicemic este responsabil de masurarea cantitatii de zahar pe care o avem in sange dupa ce am mancat.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: Bluskystudio, Shutterstock

Ce se intampla daca renunti la consumul de paine?
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: