Crezi ca nu poti gresi nimic cand gatesti oua? Gandeste-te numai de cate ori ai lipit ouale ochiuri si le-ai spart! In cazul acesta, tigaia e de vina. Dar poti gresi si cand faci oua fierte, posate sau jumari!

Oul – un ingredient atat de simplu si, aparent, banal, dar fara de care meniul tau ar fi mult mai restrans. Daca alegi sa gatesti doar oua, poti face mancaruri simple, dar delicioase. Din pacate insa, nu intotdeauna e usor cand gatesti oua. Oprah.com a stat de vorba cu Michael Ruhlman, care a scris o intreaga carte despre cel mai versatil ingredient din intreaga lume: oul. Si despre cele mai frecvente greseli pe care le poti face gand gatesti oua, dar si cum iti poti indrepta greselile.

Ce gresesti cand gatesti oua si cum poti schimba asta

1 Fierbi ouale si le mananci calde

Cea mai la indeamna metoda de a gati oua este sa le fierbi tari. Pentru asta, Michael Ruhlman spune ca cel mai bine e sa pui ouale reci intr-un vas cu apa, cat sa fie acoperite cu 2.5 centimetri de apa.

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

foto interior si prima pagina: sarsmis, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: