O legendă a muzicii din toate timpurile, supranumită "Regina Rock'n'Roll", Tina Turner a încetat din viață în seara zilei de miercuri, 24 mai. Decesul a fost confirmat de purtătorul de cuvânt al artistei de origine americană, pentru Daily Mail.

„Tina Turner, regina Rockn Roll, a murit astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă suferință, în casa ei din Küsnacht, lângă Zurich, Elveția. Cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model de urmat”, a fost mesajul de confirmare a decesului unei mare artiste, care a lăat în urma sa piese se vor rămâne nemuritoare.

De-a lungul carierei sale, Tina Turner a câștigat 8 premii Grammy, însă s-a retras din industria muzicală în anul 2009. În 2021 artista a revenit în atenția publicului cu documentarul "Tina", produs de HBO, despre povestea sa de viață spectaculoasă, presărată cu succes enorm, dar și cu numeroase drame și abuzuri suferite.

Potrivit BBC, Tina Turner și-a vândut în anul 2021 drepturile ce vizau încasările obținute din vânzarea discurilor sale, dar și dreptul de folosire a numelui, a imaginilor și a tuturor reprezentărilor care îi aparțineau, pentru suma de 50 de milioane de dolari.

Tina Turner suferea de cancer intestinal și, din cauza remediilor homeopate la care a apelat inițial, ea a dezvoltat insuficiență renală. Soțul ei, Erwin Bach, cel cu care s-a căsătorit în 2013, i-a donat un rinichi. El i-a fost alături artistei până în ultima sa clipă de viață.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: