Un poke poate arăta complicat și sofisticat, însă în realitate este foarte versatil, ușor de pregătit, dar și mai ușor de savurat, fiind un preparat delicios, ce trebuie încercat cel puțin o dată. Poke înseamnă în hawaiană a tăia, a felia, a tranșa. Având la bază orez sau alte surse de proteină, precum tofu sau ou, poke conține în mod tradițional pește crud sau marinat, tăiat cubulețe, și se combină cu legume, fructe și sosuri, fiind ideal atât pentru masa de prânz, cât și pentru cină.
Bolurile cu somon, ton și creveți, cele mai populare sortimente de poke
În topul celor mai comandate sortimente de poke prin Glovo se situează felurile ce au ca ingrediente principale somonul, tonul și creveții.
Cei mai mulți fani poke sunt în București, Cluj și Iași
Bucureștenii sunt pe primul loc la numărul de comenzi ale îndrăgitului fel de mâncare poke, urmați de clujeni și ieșeni, care apreciază gustul inedit, ușor exotic al acestuia.
Savuros și sănătos, cine poate să-i reziste? Happy Poke Day!
Spune-ti parerea!