Setari Cookie-uri

India, o experienta vindecatoare pentru cei ancorati in material

India este unul din acele locuri in care stii ca este bine sa ajungi macar o data in viata.

"India, locul cu cele mai mari contraste"

Dupa aceasta experienta, pentru mine, India este un loc pe care cu greu il pot descrie in cuvinte ci mai mult in experiente, trairi, simtiri. O iubeam dar cate o data mi se parea prea mult, exagerat de aglomerata, agitata, zgomotoasa,un amestec de saracie si mizerie, locul cu cele mai mari contraste. Imagineaza-ti toate aceste lucruri la un loc: praf, claxoane, masini, motociclete, maimute, capre, vaci, muzica, mirosuri placute si mai putin placute, multi oameni ce te privesc curiosi si din cand in cand iti cer sa faci poze cu ei, tarabe cu fructe colorate langa mormane de gunoi, magazine cu haine, bijuterii cu pietre pretioase si semipretioase, case darapanate langa constructii moderne, temple parasite, turnuri, forturi cu ziduri marete si interioare impresionante. Una din cele mai intense practici pentru mine, a fost sa-mi gasesc linistea in mijlocul acelei agitatii si bucuria in lucrurile marunte.

Citește și:

calatorie in india Care loc din India te-a impresionat cel mai mult?

Am vazut o mica parte a Indiei dupa incheierea cursului. Am avut 10 zile la dispozitie sa ajung in cateva locuri subliniate in lista mea de calatorie. Am ajuns in Agra, Jaipur si Pushkar, un orasel din regiunea Rajhastan. Dupa Rishikes, locul in care m-am bucurat de o priveliste frumoasa, si de o energie speciala, al doilea oras care mi-a placut a fost Pushkar, un orasel mic, linistit, cu oameni prietenosi si comercianti mai relaxati, mai curat decat in orasele mari precum Agra sau Jaipur.

Cu ce se deosebeste Yoga practicata in India de Yoga asa cum o practicam noi, in Europa?

Pentru mine, practica Yoga este aceeasi indiferent de loc. Dupa aceasta experienta mi-am dat seama ca pot practica Yoga oriunde. Pot exista mici diferente de stil, daca ne referim la practica posturilor- doar o mica parte din practica Yoga sau diferente de abordare, de profesor si de ceea ce preda si integreaza in clasa. Consider ca fiecare profesor aduce in clasa experienta proprie si cum a inteles si aplica tehnica Yoga.

Citește și:

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.