Setari Cookie-uri

India, o experienta vindecatoare pentru cei ancorati in material

India este unul din acele locuri in care stii ca este bine sa ajungi macar o data in viata.

" India este tara culorilor, aromelor, mirosurilor si sunetelor."

Ai fost la Beatles Ashram. Cum este acel loc?

In timpul liber am fost in cateva locuri reprezentative pentru orasul Rishikesh, printre care si ashramul Beatles, un loc vizitat de turisti insa nu foarte cunoscut de localnici sau cel putin de aceia pe care i-am intrebat eu. Intr-un final l-am gasit, este un loc mai izolat de agitatia orasului, inconjurat de vegetatie. Locul este parasit, constructiile, desi in paragina dar aveau farmecul lor. Felul cum erau asezate, si picturile interesante de pe pereti, ofereau culoare si viata acestui loc.

taj mahal Cum te-ai simtit la Taj Mahal? Cum se vede de aproape?

Am ajuns la Taj Mahal, dupa o calatorie de noua ore cu un autocar de noapte. Am plecat din Rishikesh seara si am ajuns in Agra dimineata, a fost un drum lung si obositor, a fost misiune imposibila sa incerci sa dormi. Cred ca a fost cea mai intensa calatorie cu autocarul de pana acum, mi-am antrenat fiecare parte a corpului, incercand sa raman asezata pe scaun si sa nu sar de pe el. Am simtit bucurie si multumire ca am ajuns sa vad Taj Mahalul, m-am simtit de parca as fi fost intr-o poveste, lumina data de razele soarelui ce treceau prin ceata, invaluia cladirea si punea in valoare frumusetea locului. Este un loc impresionant.

Citește și:

Cui ii recomanzi sa mearga in India?

Cred ca aceasta experienta le poate fi de ajutor celor care traiesc prea ancorati in material, dependenti de a avea. Le va placea celor carora le place viata simpla, pe care nu-i deranjeaza saracia si vor sa cunoasca traditia si obiceiurile Indiei. Puteti vedea colturi izolate, in care esti parca stramutat in alte timpuri, asceti care traiesc izolati si se hranesc cu foarte putin insa pentru ei este de ajuns si sunt fericiti. India este tara culorilor, aromelor, mirosurilor si sunetelor.

Cum a fost impactul cu civilizatia europeana dupa o luna si jumatate petrecuta in India?

Primul lucru pe care l-am simtit la intoarcerea mea acasa a fost profunda recunostinta pentru viata pe care o am aici, pentru locul in care locuiesc, familia mea si toate lucrurile marunte care imi fac viata mai usoara. Am fost surprinsa sa observ ca orasul nu mi-se mai pare aglomerat, oamenii nu mi se mai par grabiti. Poate ca perceptia mea s-a schimbat insa totul imi pare mult mai linistit decat viata agitata din orasele Indiei.

Citește și:

Daca esti pasionata de yoga, cu Alina te poti intalni la International "Mind & Body Convention" care se desfasoara intre 18-19 februarie la Bucuresti.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.