Setari Cookie-uri

Ioana Diaconu și Alexandra Lulache, fondatoare F-Sides: Vocile femeilor din industria de filme TREBUIE ascultate

Lansarea Cineclubului F-SIDES este însoțită de un manifest dedicat conceptului "female gaze".

  1. Cine se află în spatele proiectului?

Ioana Diaconu a absolvit un masterat în Antreprenoriat Cultural și Creativ la Goldsmiths, Marea Britanie și lucrează de 7 ani în industria filmului. A început cu MUBI, serviciul de VOD dedicat filmelor de artă și a explorat diverse fațete ale ciclului de viață a unui film, de la producție la festivaluri și distribuție. A co-fondat Bucharest Fashion Film Festival, ajuns la cea de-a 4-a ediție, și lucrează cu casa de producție We Are Basca.

Alexandra Lulache este absolventă de antropologie la London School of Economics, urmând un masterat în studii de dezvoltare. După aceea a lucrat cu organizații care activează în domeniul dezvoltării durabile și protecției drepturilor omului. După o experiență cu UN Women Thailanda, a fost motivată să înceapă un proiect care să se folosească de potențialul culturii în avansarea egalității de gen.

Citește și:
  1. Când și unde vor avea loc proiecțiile din cadrul cineclubului?

Cineclubul este bilunar și ne întâlnim la câte o proiecție și o discuție în jur de 15 și de 30 ale fiecărei luni. Următoarea proiecție este pe 27 iulie, la Spatiul M60, cu filmul argentinian ”The Last Summer of la Boyita”, care tratează îndeaproape felul în care genul este modelat sau impus de așteptările sociale încă de la vârste timpurii. Filmul va fi însoțit de un Q&A virtual cu regizoarea, Julia Solomonoff.

Toate proiecțiile vor avea loc în aer liber, la diferite terase și grădini din București, unde ne asigurăm că putem păstra distanța corespunzătoare. Ne puteți urmări pe https://www.facebook.com/FSidesCineclub/ pentru noutăți despre următoarele proiecții.

Citește și:
  1. Care este rolul cinematografiei în perpetuarea stereotipurilor de gen?

De la cum se filmează, la dialog și la narațiune, filmul spune o poveste care ne reprezintă o potențială realitate. Dacă vedem stereotipuri în film, ne vine mai ușor să le identificăm și să le credem în viața noastră de zi cu zi. Cu cât suntem mai expuși la un anumit fel de a vedea lumea, cu atât îl asumăm ca fiind mai îndreptățit.

Vizionare placuta


Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.