Setari Cookie-uri

O secundă, filmul românesc semnat de Octavian Iacob care disecă depresia

Octavian Iacob este singurul român care a studiat la New York Film Academy

  1. De ce ar trebui să meargă oamenii să vadă O secundă și care este cel mai important lucru cu care vor rămâne în urmă vizionării filmului? În egală măsură, ce ai învățat tu despre tine de când s-a născut gândul filmului O secundă?

În primul rând ar trebui să meargă pentru a vedea un film care nu are nimic în comun cu filmul Românesc, care ar trebui să schimbe percepții. Vor vedea un film de dramă psihologică, îmbinat cu multă acțiune, derulată chiar pe cele mai importante bulevarde ale Bucureștiului. Singuri vor constata calitatea imaginii, dată de tehnologia avansată net superioara filmelor românești, folosită special pentru acest film, în care aduc inflențele școlii Americane în cinematografia românească. Pe lângă un subiect de actualitate, oamenii trebuie să înțeleagă ca totul în viață ține de acea singură secundă, care îți poate distruge sau reînflori viața. Totul ține de alegerea pe care o facem într-un moment de cumpănă a vieții.

Citește și:

Personal am învățat că nimic nu este întamplător și mai ales, că trebuie să fiu mai încrezator în profesia de psiholog. Cântărește acum pentru mine cât cea a unui neurolog sau chirurg, neavând până la acest proiect aceeași părere.

  1. Cât este de solicitant din punct de vedere emoțional să expui pe ecran o temă atât de personală?

Întreaga echipă știe ca nu facem o comedie și ne comportăm conștiincios de la actori până la bestboy (cel care cară echipamentul). Uneori este o atmosferă apăsătoare d,ar avem grijă să ne și destindem. Este o temă personală, așa e, dar este personală și pentru cel de la cameră sau lumini, care atunci când se termină ziua de filmare revine la viața cotidiană, cea cu stres, cu griji… Este tare solicitant să fii în această stare indusă două luni cât durează perioada filmărilor, dar pentru mine asta înseamnă frumusețea meseriei pe care mi-am ales-o.

Citește și:
  1. Tu ești singurul român acceptat la prestigioasa New York Film Academy. Ai terminat studiile aici apoi te-ai întors în țară. Cum transpui experiența ta americană în peisajul cinematografic românesc?

Da, așa este, m-am întors. În primul rând contează sa nu te abați de la drumul tău. Nu am întâmpinat o deschidere așa cum mă așteptam din partea celor deja implicați în această piață, dar dacă ascultam de dânșii, acum nu mai vorbeam despre acest film numit de către presă “cel mai așteptat film românesc al ultimilor ani”. Am luat-o pe cont propriu, cu actori capabili să spargă aceste bariere construite în ani, cu sponsori care cred în mine și în dorința lor de a face parte dintr-un proiect total diferit de resemnarea – “asta nu va funcționa în România, nu avem buget” si daca avem nu știm la ce sa-l folosim. Aceasta este schimbarea pe care publicul român dorește să o vadă de mulți ani. Pentru acest fapt, folosim pentru fiecare scenă un numar de minim 2 camere, sunt scene unde avem chiar și 8, tehnici de iluminare și motivare a acțiunii prin lumină, precum și mașini foarte puternice dotate cu macara și stabilizatoare de imagine de înaltă performanță, capabile să urmărească mașinile de sute de cai putere din bine cunoscuta franciză “Fast and Furious”, aduse în România pentru acest film, mașini pe care le putem vedea pe cele mai importante bulevarde din capitală.

Citește și:

Vizionare placuta


Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.