Setari Cookie-uri

Cum obții un bronz perfect la plajă în doar 2 pași

Abia aștepți să mergi la ștrand, la o piscină, ca să nu mai spunem de mare sau munte, după preferințe. Să lași soarele să-ți coloreze frumos pielea corpului, nu doar pe alocuri. Razele soarelui însă îți pot face și mult rău, știi deja. Insolațiile și arsurile sunt din ce în ce mai frecvente. De aceea, fii fată deșteaptă și bronzează-te inteligent și perfect în doar două etape simple!

Sunt două etape de bază în pregătirea inteligentă pentru un bronz perfect la plajă, ca să rămâi mult timp rumenă ca o cireașă de iunie:

Rodajul

Bronzatul propriu-zis la plajă

Rodajul - pasul 1 înainte de un bronz perfect

Cu patru săptămâni înainte de plecarea în vacanță, încearcă să faci mai multă mișcare, exerciții simple care să-ți întărească mușchii și să te elibereze de stresul zilnic.

Cu trei săptămâni înainte de expunerea propriu-zisă la soare, începe un tratament cosmetic al tenului și al părului. Folosește creme pentru ten și stai la soare treptat pentru a-ți obișnui pielea cu razele ultraviolete. Pentru pregătirea părului la expunerea la soare, este nevoie de apă și sare și de măști naturale pentru păr (gălbenuș de ou amestecat cu câteva picături de rom) în fiecare săptămână.

Citește și:

Cu două săptămâni înainte de expunerea de soare, ca să ai un bronz uniform, folosește o cremă exfoliantă pentru tot corpul, în două ședințe, ultima dintre ele cu câteva zile înainte de plecare. Nu uita pedichiura! Înmoaie-ți picioarele, timp de 10 minute, în apă călduță și sărată. Folosește un lac de unghii foarte rezistent.

Cu o săptămână înainte de plecarea în vacanță, poți să-ți vopsești și părul, dar nu folosi geluri, lacuri sau fixativ pe plajă!

Acum este și momentul să te epilezi complet prin metodele obișnuite. În ultima zi, fă-ți o exfoliere a corpului. Și hidratează corect și optim pielea întregului corp.

Ai grijă de mâinile tale! Pune în apă călduță o jumătate de lămâie și puțin dizolvant fără acetonă. Ține degetele în apă timp de 5 minute, apoi masează-le cu cremă hidratantă pentru mâini. Aranjează-ți unghiile și dă-le cu o ojă rezistentă sau lac transparent, care se pot asorta la orice tip de vestimentație.

Citește și:

cum te pregătești de bronz pe plajă în doar 2 pașiVezi sfaturi pentru prelungirea bronzului

Bronzarea efectivă pe plajă – pasul 2 pentru o piele arămie perfectă!

Odată ce ai ajuns la mare, să nu faci prostia să uiți de tine pe plajă încă din prima zi! Expune-te treptat la soare! Dacă ești blondă sau roșcată natural și ai pielea mai deschisă la culoare, începe cu doar 5 minute pe zi (știu, sună extrem de puțin, dar este „porția” corectă de soare pentru pielea ta!). Brunetele pot sta 15 minute încă din prima zi.

Nu sta întinsă la soare între orele 10 și 16, când soarele pârjolește și încinge de-a dreptul! Bea multe lichide.

Folosește neapărat o cremă solară cu indice de protecție potrivit tipului tău de piele. Astfel, pentru o piele foarte sensibilă (ca a blondelor și a roșcatelor), indicele de protecție solară al cremelor și loțiunilor de plajă trebuie să fie cel mai mare.

Citește și:

Dar, atenție mare! Chiar dacă te ungi cu cremă solară cu factor de protecție ridicat, nu trebuie să stai pe plajă de dimineață până seara. E adevărat, crema solară nu lasă pielea să se înroșească, însă acest lucru nu înseamnă că razele ultraviolete nu pătrund, totuși, în profunzime, după o expunere îndelungată. Acest lucru crește riscul de cancer de piele!

Așadar, ascunde-te pe plajă sub umbrelă, poartă pălărie și rochițe de plajă! Ești gata să obții un bronz perfect de invidiat!

Sursă foto: Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
17 Mai 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.