Setari Cookie-uri

Ești ceea ce mănânci: Alimente care îți mențin pielea hidratată

Iată 6 alimente care te vor ajuta să ai o piele cu adevărat hidratată!

Alimentația este unul din aspectele adesea neglijate de oameni, dar totodată cu cel mai mare impact asupra sănătății pe plan intern, exterior și chiar și psihic. Alimentele sunt catalogate ca fiind benefice pentru anumite aspecte, de pildă, anumite alimente pentru o dietă care poate ajuta corpul în a dobândi masă musculară, alte alimente pentru un corp bine definit etc. Alimentele pot avea un impact major și asupra pielii, nu numai a mușchilor și organismului. În cele ce urmează vă vom prezenta o listă cu alimente ce pot avea o influență bună majoră asupra pielii, alimente care mai exact au rolul de a menține pielea hidratată.

CASTRAVEȚII

Castraveții sunt cunoscuți pentru procentajul mare de apă din care sunt compuși (65% apă), de asemenea având puține calorii și fiind bogați în substanțe hrănitoare (potasiu, vitamina C, fibre), fiind foarte benefici pentru digestie totodată. Pentru a beneficia de toate aceste atribuții ale castravetelui, recomandarea este de a-l mânca în stare crudă.

Citește și:

PAPAYA

Papaya este un fruct ce nu numai că are un gust deosebit de bun, dar ajută și în procesul de digestie, oferă mai multă energie organismului și totdată repară pielea, oferindu-i luminozitate. În plus, acesta conține o mare cantitate de vitamina A, fapt ce e benefic pentru funcționarea optimă a organelor și, implicit, sănătatea corpului.

PEPENELE ROȘU

Celebrul și mult iubitul pepene roșu este un fruct ce conține o foarte mare cantitate de vitamina C, nutrient care pe lângă întărirea sistemului imunitar are și rolul de a menține organismul hidratat, implicit pielea. Pepenele este compus predominant din apă (92%), reduce riscul de boli cardiace și diverse tipuri de cancer (de prostată, ovarian, de col uterin, faringian, esofagian, pulmonar și pancreatic).

MERELE

Merele conțin apă în proporție de 86%. Specialiștii spun că dacă consumi un măr pe zi, îi oferi organismului toată cantitatea de fibre de care acesta are nevoie. Acest fruct conține de asemenea antioxidanți ce acționează foarte eficient, drept pentru care previne dezvoltarea celulelor canceroase și scade riscul anumitor boli, precum Alzheimer și diverse boli cardiace. Acestea pot fi consumate atât crude, cât și sub forma a diverse preparate, precum sucul de mere, plăcinta de mere, dulceață sau compot de mere.

Citește și:

Vizionare placuta


Lorena Martin este redactor de beauty și skincare și s-a alăturat echipei Kudika încă de când se afla pe băncile facultății. Acum, după doi ani și jumătate, este absolventă a...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.