Câte calorii au caisele și care sunt beneficiile acestora?

Caisele se numără printre cele mai îndrăgite fructe, parfumare și foarte gustoase, putându-se consuma ca atare, confiate sau în diverse preparate. Dar câte calorii au caisele? Sunt recomandate atunci când dorim să pierdem în greutate?

Câte calorii au causele?

Deși sunt dulci, aromate și deosebit de gustoase, caisele au foarte puțin calorii. O singură caisă conține, în medie 15 calorii, iar 100 de grame de fruct ar conține în jur de 45-50 de calorii.

Caisele sunt însă foarte bogate în fibre, antioxidanți, vitamine și minerale.

Conținutul nutrițional al caiselor

La 100 de grame de fruct caisele conțin:

  • 1,4 g proteine
  • 0,4 g lipide
  • 11,1 g carbohidrați
  • 2 g de fribre

Caisele conțin vitamine (100 g fruct):

  • Folați – 9mcg
  • Niacina – 0,6 mg
  • Acid pantotenic 0,25 mg
  • Piridoxină – o,o55 mg
  • Riboflavină – 0,04 mg
  • Tiamină – 0,03 mg
  • Vitamina A – 1926 UI
  • Vitamina C 10 mg
  • Vitamina K – 3,3 mcg

Caisele conțin electroliți și minerale (100 g fruct):

  • Sodiu – 1 mg
  • Potasiu 259 mg
  • Calciu 13 mg
  • Fier – 0,39 mg
  • Magneziu 10 mg
  • Mangan 0,077 mg
  • Fosfor 23 mg
  • Zinc 0,2 mg

Caisele îngrașă?

Având în vedere numărul mic de calorii pe care îl conțin și totodată însumând beneficiile, caisele sunt prietenoase cu dieta și ajută în normalizarea scaunului.

Retail jobs

calorii caise si beneficiiFoto: Anastasiya Kunaeva/ shutterstock.com

Care sunt beneficiile caiselor?

Caisele sunt fructe delicioase și sănătoase care oferă multe beneficii sănătății noastre. Iată câteva dintre cele mai importante beneficii pentru sănătate ale caiselor:

1. Caisele sunt pline de nutrienți - energizează si combat oboseala.

Caisele sunt o sursă excelentă de vitamine A, C și K, precum și de potasiu și fibre. Conțin și substanțe fitochimice, care sunt compuși vegetali benefici care au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Vitaminele și mineralele sunt esențiale în buna funcționare a întregului metabolis. De exemplu, persoanele cu metabolism leneș pot consuma alimente bogate în vitamine și minerale și pot crește perioadele de sport. Efectele constau în creșterea nivelului de energie și în scăderea în greutate.

2. Caisele vă pot ajuta să vă mențineți inima sănătoasă.

Nutrienții din caise vă pot ajuta să vă mențineți inima sănătoasă prin reducerea nivelului de colesterol și protejarea împotriva bolilor de inimă.

3. Caisele vă pot ajuta să vă întăriți sistemul imunitar.

Vitaminele și mineralele din caise pot susține funcțiile sistemului imunitar, scăzând astfel riscul de îmbolnăvire. Sistemul imunitar devine mai puternic și poate lupta eficient împotriva diverselor afecțiuni.

4. Caisele vă pot ajuta să vă îmbunătățiți vederea.

Beta-carotenul din caise poate ajută la îmbunătățirea vederii și la prevenirea degenerescenței maculare cauzate de vârstă.

5. Caisele vă pot ajuta să vă mențineți pielea sănătoasă.

Vitaminele și antioxidanții din caise vă pot ajuta să vă mențineți pielea sănătoasă și să vă protejați împotriva ridurilor și a altor semne de îmbătrânire.

6. Caisele pot ajuta la prevenirea cancerului.

Antioxidanții din caise pot ajuta la protejarea împotriva cancerului prin eliminarea radicalilor liberi nocivi, scăzând stresul oxidativ.

7. Caisele pot ajuta la promovarea sănătății digestive.

Fibrele din caise sunt recomandate în promovarea sănătății digestive prin prevenirea constipației și reglarea scaunului.

8. Caisele vă pot ajută să vă mențineți oasele sănătoase.

Potasiul din caise contribuie la menținerea oasele sănătoase prin reducerea riscului de osteoporoză.

9. Caisele vă pot ajuta să în dietă

Fibrele din caise joaca rol important în ceea ce privește pierderea în greutate, conferind sațietate și prevenind supraalimentarea. În plus, caisele coțin destul de puține calorii.

10. Caisele susțin sănătatea microbiomului

Ați auzit de mcirobiom? Reprezintă ansamblul microorganisme „bune” care trăiesc în intestinele noastre, jucând numeroase roluri deosebit de importante pentru sănătatea noastră, iar unele dintre acestea fiind de neînlocuit.

Tot mai multe studii moderne demonstrează că foarte multe boli pornesc din dezechilibrele microbiomului.

Caisele și alte fructe ajută în menținerea sănătății și diversității microbiomului, anumite componente, dar și fibrele conținut în fructe reprezentând hrană sau ajutând în crearea unui habitat placul pentru microorganismele microbiomului.

Sursa foto articol: Tim UR/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
31 Iulie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri