În medie, merele au un conținut destul de scăzut de calorii, aporximativ 50 calorii la 100 de grame de fruct.
Mai precis, un măr mediu cântărește în jur de 100 de grame, deci va avea aproximativ 50 de calorii.
Un măr foarte copt și dulce ar putea ajunge până la 75 de calorii, pe când merele verzi sunt mai sărace în calorii. Merele verzi sunt indicate și în dieta diabeticilor.
Merele Golden nu conțin histaminăDacă în cazul caloriilor diferitele tipuri de mere nu prezintă diferențe evidente, totuși este bine de știut că merele Golden se delimitează între aceste fructe prin faptul că nu conțin histamină. Pot fi consumate în infecții, în perioade când se încearcă scăderea inflamației din corp, în perioade de convalescență, în boli autoimune, dar și în cazul celor care suferă de intoleranță la histamină.
Merele: conținut nutritional-
Kudika
Câte calorii au Murăturile în saramură și în oțet? Sunt sănătoase?
-
Kudika
Câte calorii au ardeii umpluți? Este acest preparat indicat la dietă?
-
Kudika
Câte calorii are checul? Poate fi considerat un desert sănătos?
-
Kudika
Câte calorii are carnea de pui? Este adevărat că trebuie să...
-
Kudika
Câte calorii au macaroanele cu brânză și cât sunt de sănătoase...
-
Kudika
Câte calorii are ciorba de legume? Este recomandată la dietă?
-
Kudika
Câte calorii are ceapa și ce beneficii sănătoase prezintă?
-
Kudika
Îți plac Pastele Carbonara? Află câte calorii au! Bonus: o rețetă...
-
Kudika
Migdalele: calorii, conținut nutrițional, beneficii sănătoase și...
Merele sunt unul dintre cele mai populare fructe din lume și au fost asociate cu o sănătate bună de secole. Există multe tipuri diferite de mere, inclusiv Red Delicious, Granny Smith și Golden Delicious. Toate merele sunt o sursă bună de fibre, vitamine și minerale.
Merele conțin un tip de fibre solubile numite pectine. Pectina ajută la reglarea digestiei și, de asemenea, poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol. Merele sunt, de asemenea, o sursă bună de vitamine A și C. Vitamina A este importantă pentru vedere și sănătatea pielii, în timp ce vitamina C este un antioxidant important.
Coaja unui măr conține quercetină, un tip de flavonoid. Flavonoidele sunt compuși vegetali care s-au dovedit a avea diverse beneficii pentru sănătate. Quercetina este un antioxidant care poate ajuta la protejarea celulelor de deteriorare și poate avea, de asemenea, efecte antiinflamatorii.
Majoritatea caloriilor dintr-un măr provin din carbohidrați. Majoritatea acestor carbohidrați sunt sub formă de zahăr/fructoză. Cu toate acestea, merele conțin și o cantitate mică de fibre. Combinația de zahăr și fibre face din merele o sursă bună de energie.
Merele au fost legate de o serie de beneficii pentru sănătate. Se crede că aceste beneficii se datorează diferiților nutrienți pe care îi conțin merele.
Citiți și această dietă cu mere: CURA DE SLABIRE CU MERE: SLABESTI PANA LA 5 KG PE SAPTAMANA
1. Beneficiile merelor: Merele pot ajuta la pierderea în greutateMerele sunt o sursă bună de fibre și apă. Ambii nutrienți sunt importanți pentru pierderea în greutate.
Fibrele vă ajută să vă simțiți plini după ce mâncați, în timp ce apa ajută la reducerea numărului de calorii pe care le consumați. Într-un studiu, oamenii care au mâncat mere în fiecare zi au avut pierderi mai mari în greutate și grăsime corporală decât cei care nu au mâncat mere .
Un alt studiu a arătat că persoanele care au înlocuit alte gustări cu mere au pierdut în greutate și au avut un indice de masă corporală (IMC) mai scăzut.
2. Beneficiile merelor: Merele pot reduce riscul de diabetMerele conțin un tip de fibre solubile numite pectină. S-a demonstrat că pectina ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge.
Un alt studiu a arătat că persoanele care mâncau mere în fiecare zi aveau un risc mai scăzut de a dezvolta diabet de tip 2.
3. Beneficiile merelor: Merele pot stimula sănătatea inimiiMerele conțin fibre solubile, despre care s-a demonstrat că ajută la reducerea nivelului de colesterol.
Persoanele care mănâncă mere în fiecare zi au niveluri mai scăzute de colesterol LDL (rău) și niveluri mai mari de colesterol HDL (bun).
De asmenea, un alt studiu a arătat că persoanele care au mâncat mere au un risc mai scăzut de a dezvolta boli de inimă.
4. Beneficiile merelor: Merele pot ajuta la protejarea împotriva canceruluiMerele conțin antioxidanți, care sunt compuși ce ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor.
Un studiu a arătat că persoanele care au mâncat mere au un risc mai scăzut de a dezvolta cancer pulmonar.
De asemenea, cercetarile ne-au arătat că femeile care au mâncat mere au avut un risc mai scăzut de a dezvolta cancer de sân.
5. Beneficiile merelor: Merele pot îmbunătăți sănătatea creieruluiMerele conțin un tip de flavonoid numit quercetină. Quercetina este un antioxidant care s-a dovedit a avea efecte neuroprotective. Merele îbunătățesc memoria, funcția cognitivă si ajută în scăderea riscului de a dezvolta boala Parkinson.
6. Beneficiile merelor: Merele pot ajuta la reducerea riscului de astmMerele conțin antioxidanți care pot ajuta la reducerea riscului de astm, dar și față de alte alergii. Merele reglează răspunsul imunitar la mediu.
7. Beneficiile merelor: Merele pot ajuta la îmbunătățirea sănătății oaselorMerele conțin un tip de flavonoid numit phloridzin. S-a demonstrat că flloridzin ajută la îmbunătățirea sănătății oaselor. Este recomandat să consumați mere mai ales după vârsta de 40 de ani, când crește riscul de a dezvolta osteoporoză. Merele sunt recomandate si în pre/menopauză.
8. Beneficiile merelor: Merele pot ajuta la creșterea imunitățiiBogate în antioxidați, quercitină, minerale și vitamine, merele devin mari susținători ai imunității. Mai ales in perioada de iarna, merele ajută in prevenirea infecțiilor tractului respirator.
9. Beneficiile merelor: Merele pot ajuta la ameliorarea simptomelor alergiilorMerele ajută în prevenirea apariției alergiilor si a astmului, dar totodată sunt implicate în scăderea inflamației în organism. Inflamația apare si in reacțiile alergice diverse, localizate la nivelul pielii sau generalizate.
10. Beneficiile merelor: Merele pot ajuta la îmbunătățirea sănătății intestinaleBogate in pectină, dar și in fibre, merele susțin sănătatea sistemului digestiv, imbuătățind digestia, susținând enzimele digestive si totodată prevenind constipația.
Merele sunt un fruct hrănitor care a fost asociat cu o serie de beneficii pentru sănătate.
Consumul de mere poate ajuta în pierderea în greutate, în reducerea riscului de diabet zaharat și a bolilor cardiovasculare, în îmbunătățirea proceselor de învățare și a sănătății creierului și a sistemului imunitar și totodată scade riscul de apariție a bililor alergice și a patologiilor digestive.
Consumul de mere este o modalitate simplă de a crește aportul de nutrienți importanți și poate ajuta la îmbunătățirea sănătății generale.
Sursa foto articol: Raquel Pedrosa/ shutterstock.com
Spune-ti parerea!