Krishna Bohat, bucatarul-sef al restaurnatului Maxim s-a oferit sa ne dezvaluie cateva dintre secretele retetelor sale fabuloase. Astazi te invatam sa prepari Piept de rata cu cartofi fondant. Ingrediente: 220 g piept de rata Sare si piper dupa gust Pentru sosul Citrus 20 g ceapa alba 3 g cimbru 15 ml suc de lamiae Sare si piper dupa gust 30 ml suc de portocale 70 g segmenti de portocale 5 g zahar Pentru cartofi fondant 150 g cartofi Sare si piper dupa gust 10 ml ulei de masline Mod de preparare: Pieptul de rata se cresteaza pe partea cu grasimea si apoi se macereaza cu sare si piper. Se pune in tigaie cu partea grasa in jos. Se lasa la rumenit cca.3 minute pe fiecare parte. Intre timp, intr-o alta tigaie, se pun toate ingredientele pentru sos, la redus, pana sosul devine gros (cremos). Cartofii se trag la tigaie (a treia), cu ulei de masline sare si piper dupa gust cca.3minute. Se asambleaza rata sosul si cartofi la fel cum este in poza. O reteta de Krishna Bohat, bucatarul-sef al restaurnatului Maxim Restaurant MAXIM Str. General Berthelot, Nr 44 www.restaurantmaxim.ro www.facebook.com/RestaurantMaxim

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: