Krishna Bohat, bucatarul-sef al restaurnatului Maxim s-a oferit sa ne dezvaluie cateva dintre secretele retetelor sale fabuloase. Astazi te invatam sa prepari Jewel of the ocean. Ingrediente: 250 g caracatita 10 ml suc de lamaie Sare si piper dupa gust 10 ml ulei de masline Pentru sos: 10 g unt 10 ml suc de caise 20 g zahar Sare si piper dupa gust 10 ml suc de lamaie 70 ml smantana Pentru garniture 100 g orez Arborio 70 ml smantana 20 g parmezan 8 g cerneala de sepie 10 g icre de manciuria Sare si piper dupa gust 10 ml ulei de masline Modul de preparare: Se fierbe caracatita timp de 2 ore pe foc mediu, pana devine moale. Apoi se macereaza cu:suc de lamaie, sare piper, ulei de masline. Se soteaza in tigaie 2 minute pe ambele parti. Pentru sos toate ingredientele se pun la redus mai putin smanatana, cca. 2 minute, apoi se adauga smantana pana devine un sos cremos. Pentru garnitura fierbem orezul cca.9 minute apoi il punem in tigaie in ulei de masline cu parmezan, cerneala de sepie, sare, piper si se calesc cca.2 minute, apoi la final se adauga smantana sa devina un orez cremos. Se monteaza in farfurie asa cum arata in poza. O reteta de Krishna Bohat, bucatarul-sef al restaurnatului Maxim Restaurant MAXIM Str. General Berthelot, Nr 44 www.restaurantmaxim.ro www.facebook.com/RestaurantMaxim

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: