Ingrediente:

Pentru cenci: 300 g faina 50 g zahar 40 g unt topit 2 oua coaja rasa de portocala putina sare 400 – 500 ml ulei

Pentru crema:

45 g zahar tos 2 galbenusuri 250 g mascarpone 120 ml smantana pentru frisca 2 linguri Marsala o lingurita extract de vanilie

Mod de preparare:

Se amesteca faina, zaharul, untul topit, cele doua oua, coaja rasa de portocala si sarea intr-un bol pana cand aluatul incepe sa se lege si se framanta ca sa se omogenizeze toate ingredientele. Apoi se ia bila de aluat, se aplatizeaza si se inveleste in folie de plastic, dupa care se lasa la congelator 30 de minute. Intr-o cratita sau tigaie destul de incapatoare se pun 400-500 ml ulei pentru prajit (floarea soarelui/palmier) si se pune pe foc. Se scoate aluatul racit si odihnit si se intinde o foaie subtire de cca 3 mm grosime pe o suprafata pe care s-a presarat faina.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: