Reteta de Banana bread mi-a iesit de multe ori in cale: fie ca a fost vorba de vreo poza apetisanta pe Pinterest, fie ca am citit vreo reteta in Good Food ori am intalnit vreo mama in parc dispusa sa palavrageasca despre ce ii mai da copilului sau de rontait intre mese. Din motive obscure, n-am pregatit niciodata pana acum acest chec cu banane. Si rau am facut fiindca este superdelicios!

Foto: Banana bread, ingrediente, Shutterstock

Ingrediente
    3 banane coapte bine-bine (cu cat mai negre, cu atat mai bine) 1/2 cana de zahar brun 1/2 cana de ulei de cocos 2 oua 2 cani faina alba 1 pliculet de praf de copt 1 pliculet vanilie bourbon (eu folosesc Arome Finesse de la Dr Oetker pentru ca mi se pare ca parfumeaza minunat aluatul dar poti sa pui zahar vanilat daca preferi) scortisoara dupa gust optional: fructe uscate si/sau nuci/alune/migdale crude

Foto: Banana bread, Shutterstock

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele cu blenderul. La sfarsit se adauga fructele uscate si nucile. Se toarna toata compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C cam 1 h (faceti testul cu scobitoarea pentru a fi siguri).

Foto: Banana bread, Shutterstock

Foto: Banana bread servita cu miere si nuci, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: