Ce poate fi mai potrivit pentru o cina romantica daca nu o portie delicioasa de spaghete cu fructe de mare? Unde mai pui ca se fac in doi timpi si trei miscari si iti murdaresc doar doua vase ?

Foto interior si prima pagina: Paste cu fructe de mare, Shutterstock

Ingrediente
    1 punga de spaghete de calitate 400 g fructe de mare - le poti lua si inghetate, dar sunt mult mai bune proaspete (eu am luat scoici, calamari si creveti) 5 linguri de ulei de masline extravirgin 1/2 pahar de vin alb 1 catel de usturoi 250 g rosii cherry 1 mana de busuioc proaspat sucul de la o lamaie 1 ardei iute Sare Piper
Mod de preparare

Se pune la fiert intr-o oala mare apa cu o lingura de sare de mare. Cand apa incepe sa bolboroseasca , adauga o lingura de ulei extravirgin de masline si apoi spaghetele. Fierbe-le in functie de indicatiile de pe ambalaj, apoi scurge-le de apa si amesteca-le cu inca o lingura de masline.

Pune pe foc o tigaie mare cu 3 linguri de ulei de masline. Cand uleiul s-a incins, adauga usturoiul si ardeiul iute taiate marunt. Apoi adauga fructele de mare. Asteapta pana se evapora apa lasata de fructe si toarna peste ele vinul alb. Cand s-a evaporat si acesta, adauga rosiile cherry taiate in patru, sucul de lamaie, sare, piper dupa gust si jumatate din cantitatea de busuioc tocat mic.

Foto: fructe de mare in tigaie, Shutterstock

La sfarsit, adauga pastele si mai tine pe foc tigaia amestecand frecvent.

“Orneaza” mancarea cu frunzele de busuioc ramase si serveste-o cu un pahar de vin alb.

Foto: Paste cu fructe de mare, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: