Setari Cookie-uri

Cea mai simpla reteta de BRIOSE cu afine

Briosele au fost prima reteta pe care am incercat-o. Mi-a iesit atat de bine incat cred ca am copt cateva sute de briose de atunci si pana acum si prietenii mei nu par sa se fi saturat de ele.

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri de apa
  • 8 linguri de faina
  • un pumn de fulgi de ovaz
  • 10 linguri de zahar brun
  • 50 g margarina pentru prajituri la temperatura camerei
  • 1 pliculet de praf de copt
  • Zeama de la ½ lamiae
  • 1 punga de afine inghetate sau o caserola de afine proaspete

Mod de preparare

Se pune intr-un bol (sau in vasul mare de la blender) faina si ovazul. Se sapa o adancitura in faina in care se pune praful de copt. Peste praful de copt se adauga cele 4 linguri de apa. Se lasa cateva secunde pentru a reactiona, apoi se “stinge” cu zeama de lamaie. Se adauga zaharul, margarina si ouale si se amesteca toata compozitia cu blenderul sau cu mixerul. La sfarsit se incorporeaza afinele. De aceasta data foloseste o spartula sau o lingura pentru a evita zdobirea afinelor.

In tava de briose (se gaseste la Ikea) se aseaza hartia pentru briose (se gaseste pe la mai toate magazinele de copt si bucatarit – Ikea, Kitchen Shop, Biscuit.ro, etc). Daca nu ai hartie de briose, poti folosi hartie clasica de copt taiata in patratele. Eu personal prefer aceeasta ultima varianta pentru ca mi se pare ca da brioselor un aspect romantic si rustic. Dar, recunosc, merge mult mai repede cu hartia speciala pentru briose.

Citește și:

Foto: tava cu aluat de briose cu afine, Shutterstock

Se umplu “cupele” de hartie pentru briose cam doua treimi. Se dau la cuptor pentru 30 min la 180 grade C. Urmareste-le si scoate-le din cuptor cand s-au rumenit.

Pofta buna!

PS: poti folosi in loc de afine cam orice ai prin casa. Reteta preferata a prietenilor mei este cu crema de Nutella. Improvizeaza si impartaseste-ne ideile tale!

Foto: briose cu afine, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
2 Noiembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.