Setari Cookie-uri

Cum sa faci o cafea fantastica?

Toata lumea stie sa faca o amarata de cafea. Ce-i asa greu? Pui apa, pui cafeaua si o dai in fiert. Eheee, dar totusi unele cafele iti fac frumoase si cele mai nesuferite dimineti in vreme ce altele iti amarasc viata si starea de spirit. Care e secretul unei cafele fermecate?

3. Foloseste apa plata imbuteliata si nu apa de la robinet - clorul din apa de la robinet schimba gustul si aroma cafelei

4. Pastreaza proportiile adecvate (eu aici o dau in bara de fiecare data). La 50 ml de apa (o cescuta) se pun 2 lingurite de cafea (nici prea-prea, nici foarte-foarte, nu cu varf, nu rase). Cafeaua nu se pune in apa de la bun inceput, ci atunci cand apa este calduta. Se amesteca bine cu lingurita.

SUPER-IMPORTANT!

Chiar inainte sa dea in clocot, mai adauga un varf de lingurita de cafea care se presara in ploaie. Se amesteca. Caimacul astfel obtinut se pune cu lingurita in ceasca incalzita (spal-o cu apa fierbinte inainte de a pune caimacul).

Foto: cafea si ciocolata, Shutterstock

5. Adaugarea zaharului in momentul optim este un alt detaliu semnificativ. Acesta se adauga la inceput, atunci cand ai pus ibricul pe foc. In privinta cantitatii nu exista reguli. Fiecare adauga cat isi doreste, insa cu cat pui mai putin, cu atat te vei putea bucura mai mult de aroma cafelei.

Citește și:

6. Dupa ce cafeaua a dat in fiert, se toarna in ceasca cu totul, inclusiv cu zat. Caimacul se va ridica la suprafata. Las-o cateva minute sa se aseze si savureaz-o din plin!

Foto: ceasca cu cafea, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
2 Noiembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.