Pentru ca este foarte grea si teribil de ingrasatoare, o mancam rar, insa atunci cand o savuram, e petrecere in familie! In urma cu vreo doua saptamani, am preparat o asemenea bunatate. Iata ce am facut:
Foto: crema de zahar ars, Shutterstock
Ingrediente-
Kudika
Cum sa faci oua de Paste... perfecte!
-
Kudika
Drob de curcan: mai usor si mai sanatos
-
Kudika
Salata de oua: cum sa refolosesti ouale rosii dupa Pasti
-
Kudika
Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa
-
Kudika
Cupcakes pentru masa de Paste
-
Kudika
Oua de ciocolata umplute
-
Kudika
Tort iepuras: preferatul copiilor
-
Kudika
Aperitive de Paste: 3 retete deosebite
-
Kudika
Oua umplute in stil mexican: 3 retete speciale
Caramelizati intr-o oala cam o treime din zahar.
Cand am facut prima oara de una singura crema de zahar ars, am inteles de ce mama folosea o oala rapciugoasa pentru acest preparat. Cratita se poate curata, dar greu... Asadar, nu folositi cea mai buna cratita pentru acest proces.
Dupa ce tot zaharul s-a topit, se unge bine fundul si peretii cratitei cu siropul de zahar. Apoi cratita se lasa la racit (acum ca a venit vremea rea, o puteti scoate pe balcon).
In timp ce caramelul se raceste, preparati crema de zahar ars: Se bat ouale cu zaharul ramas pana cand acesta se topeste. Se inglobeaza laptele. Daca doriti, puteti adauga arome, eu prefer sa adaug un topping de fructe la sfarsit.
Compozitia se toarna in oala cu zahar caramelizat.
Se lasa la racit si apoi se rastoarna pe un platou incapator (la noi nu apuca niciodata sa se raceasca, o mancam direct din cratita, dar in teorie asa se face :) ).
Foto: crema de zahar ars, Shutterstock
Foto interior si prima pagina: crema de zahar ars, Shutterstock
Pofta buna!
Spune-ti parerea!