Sosul Bechamel, probabil ce mai folosit sos alb din lume, poarta numele marchizului de Bechamel, desi se pare ca radacinile sale sunt originare din Toscana de unde ar fi fost adus in Franta de catre regina Catherine de Medici. Indiferent unde ar fi fost inventat, sosul Bechamel a devenit celebru in toata lumea datorita usurintei in preparare si a gustului delicios pe care il da tuturor mancarurilor.

Foto interior si prima pagina: Sos Bechamel, Shutterstock

Ingrediente
    50 gr unt 1 lingura cu varf faina alba 250 ml lapte sare piper
Mod de preparare

Fierbe laptele pana da in clocot.

Da focul la minim. Pune untul la topit intr-o craticioara.

Peste untul topit adauga faina amestecand fara oprire cu un tel. Cand aceasta s-a incorporat, adauga laptele fierbinte si continua sa amesteci cam 1 minut. Adauga sare si piper dupa gust.

Foto: Sos Bechamel, Shutterstock

Gata!

Sosul Bechamel se poate folosi la aproape orice! Il poti pune peste o portie de paste, peste fripturi de pasare si peste cam orice legumele coapte la cuptor, il poti folosi pentru ciulama samd.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: