Foto interior si prima pagina: supa Tom Yum Goong, Shutterstock

Ingrediente
    200 g creveti proaspeti (cele mai proaspete fructe de mare se gasesc dupa parerea mea la Metro; stocul este "refreshuit" martea, joia si sambata prin urmare va recomand sa mergeti in zilele imediat urmatoare pentru a cumpara creveti proaspeti) 150 g ceapa verde 750 ml supa de peste 1 lime din care vom lua coaja si zeama 1 ardei iute tocat marunt 60g ciuperci Shiitake (sau ciuperci normale) 15 gr lemon grass 4 linguri coriandru proaspat tocat marunt

Foto: supa Tom Yum Goong, Shutterstock

Mod de preparare

Taie ceapa verde in bucati si las-o intr-un vas cu apa rece. Curata crevetii conform instructiunilor din clipul de mai jos:

Pune supa de peste la incalzit intr-o oala. Adauga zeama si coaja de lime, ciupercile si ardeiul iute. Zdrobeste firele de lemon grass si adaugaa-le in supa. Cand supa incepe sa clocoteasca, adauga crevetii si lasa-i sa fiarba pana devin portocalii. Scoate firele de lemon grass, adauga ceapa verde si mai lasa-le sa fiarba inca 2-3 minute. Opreste focul si adauga coriandrul tocat marunt.

Se serveste cu un bol de orez fiert cu un strop de sare.

Pofta buna!

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: