Inainte sa-mi cunosc sotul, stiam doar sa prajesc un ou. Si sa fac cupcakes :)
Odata ce m-am indragostit de acest mare mancacios, am descoperit placerea de a prepara mancaruri cu dragoste, care sa ii faca fericiti pe cei din jur. Unul din aceste preparate sunt chiftelutele pe care le adora.
Foto interior si prima pagina: chiftelute, Shutterstock
Ingrediente:-
Kudika
Cum sa faci oua de Paste... perfecte!
-
Kudika
Drob de curcan: mai usor si mai sanatos
-
Kudika
Salata de oua: cum sa refolosesti ouale rosii dupa Pasti
-
Kudika
Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa
-
Kudika
Cupcakes pentru masa de Paste
-
Kudika
Oua de ciocolata umplute
-
Kudika
Tort iepuras: preferatul copiilor
-
Kudika
Aperitive de Paste: 3 retete deosebite
-
Kudika
Oua umplute in stil mexican: 3 retete speciale
Cartofii si morcovul se fierb in apa pana cand intra usor furculita in ei. Apoi sa dau pe razatoare, se amesteca bine, folosind mana, cu carnea tocata, cele doua oua, mararul, sarea si piperul. Din amestecul astfel obtinut se modeleaza chiftelute mici, rotunde. Modelarea va fi mai usoara daca ai grija sa-ti umezesti mainile din cand in cand.
Foto: chiftele crude, Shutterstock
Se incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare sau in friteuza. Se prajesc chiftelutele pana cand se rumenesc, apoi se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Se pot servi cu piure de cartofi si o salata uriasa verde.
Pofta buna!
Spune-ti parerea!