Foto interior si prima pagina: granola cu iaurt grecesc, Shutterstock

Ingrediente:
    2 linguri ulei de cocos 5 linguri sirop de artar 4 linguri fulgi nuca de cocos 200 g fulgi de ovaz 100 g seminte de dovleac sau floarea soarelui 100 g nuci, alune de padure, migdale 70 g stafide 1 iaurt grecesc fructe proaspete (afine, zmeura, mure, capsune, etc)

Foto: granola cu iaurt grecesc, Shutterstock

Mod de preparare

Se amesteca nucile, alunele, migdalele si semintele de floarea soarelui sau de dovleac (nu trebuie sa aveti de toate, dar cu cat sunt mai variate, cu atat gustul este mai bogat) cu fulgii de ovaz. Se adauga siropul de artar si uleiul de cocos si se amesteca bine.

Se intinde acest amestec in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C pana cand amestecul se rumeneste (cam 15 minute). Se scoate compozitia din cuptor si se lasa la racit complet, apoi bucatile mai mari se rup cu mana. Se amesteca bine cu fulgii de cocos si cu stafidele.

Pentru asamblare, se pun intr-un bol sau intr-un pahar incapator straturi formate din iaurt, granola si fructe proaspete.

Pofta buna!

Foto: diverse boluri cu ingrediente pentru granola si fructe, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: