Acest articol este realizat de Andreea Sfarlea – editor casutafericita.ro

Andreea este mamica a doi copii, sotia unui barbat minunat si blogger in Casuta Fericita. Profesia ei este in Comunicare, a studiat business la universitatea East West din Chicago si artele plastice in Cluj, cu specializare in pictura de sevalet. A avut ocazia sa locuiasca pe doua continente, iubeste arta, designul, gastronomia si calatoriile.

Ingrediente:
    6 oua 250 g unt 150 g zahar 1 praf de copt 250 ml lapte 300 g faina 2-3 tulpini rubarba (curatate si taiate felii groase) extract de vanilie
Mod de preparare

Se bat bine galbenusurile impreuna cu zaharul pana se albesc si devin spumoase. Cu mixerul pe treapta inferioara de viteza adaugam pe rand untul moale, laptele si faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cu un praf de sare (ingredientele uscate se pun cu lingura sau in ploaie)

Turnam compozitita in tava unsa si pudrata cu faina. Reteta este pentru o tava cu dimensiunea de 30cm/ 40cm. Punem rababura deasupra compozitiei din loc in loc si dam tava la cuptor timp de maxim 15 de minute la 180 grade C.

In timpul in care prajitura e la cuptor, bateti bine cele 6 albusuri ramase cu un praf de sare, adaugati in ploaie 50 gr zahar pudra pana obtineti o bezea tare. Dupa maxim 15 minute scoateti prajitura din cuptor, asezati bezeaua peste ea si o mai coaceti inca 10 minute la foc mic (5 minute la 150 grade C si alte 5 la 100 gr C).

Pentru varianta cu cacao in blat, adaugati 2- 3 linguri de cacao, in functie de preferinta, in faina inainte sa o mixati in blat.

Dupa ce prajitura este gata si bezeaua are o usoara tenta maronie pe ici pe colo, o scoateti din cuptor, o raciti complet si o taiati cuburi.

Pofta buna!

PS. Cantitatile de zahar sunt injumatatie de mine asa incat este potrivit de dulce. Daca va place mai dulce, trebuie sa puneti mai mult zahar!

Sursa: www.casutafericita.ro

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: