Produs publicat in 2008 la Vellant si disponibil pe Elefant.ro Autor: Paul Freedman Pret: 119,51 lei
Istoria gustului este prima carte care discuta realizarile culinare ale diferitelor civilizatii, din trecut si prezent, descoperirile de ultima ora din istoria mondiala a gastronomiei, aruncand o noua lumina asupra placerii de a manca. Rezultatul este o complexa istorie a gustului: o incursiune prin cele mai elevate, elegante si placute ganduri despre mancare -ingrediente, preparare, prezentare - din preistorie pana in prezent.
Paul Freedman este profesor de istorie Chester D. Tripp la Universitatea Yale, anterior seful Catedrei de Istorie. O autoritate in istoria medievala a Spaniei, el este autorul lucrarii Images of the Medieval Peasant, care a fost premiata de Medieval Academy of America cu Medalia Haskins in 2002. Zeci de ani a cautat - si a gasit - mancaruri rafinate si noi experiente culinare in numeroase tari.
Foto prima pagina: fructe, Shutterstock
Spune-ti parerea!