Foto: placinta greceasca, Shutterstock
Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente:(pentru o tava, marimea 22/30 cm)
-
Kudika
Cum sa faci oua de Paste... perfecte!
-
Kudika
Drob de curcan: mai usor si mai sanatos
-
Kudika
Salata de oua: cum sa refolosesti ouale rosii dupa Pasti
-
Kudika
Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa
-
Kudika
Cupcakes pentru masa de Paste
-
Kudika
Oua de ciocolata umplute
-
Kudika
Tort iepuras: preferatul copiilor
-
Kudika
Aperitive de Paste: 3 retete deosebite
-
Kudika
Oua umplute in stil mexican: 3 retete speciale
Siropul din zahar ars:
Foto interior si prima pagina: placinta greceasca, Shutterstock
Mod de preparare:Foile dezghetate le taiem in bucatele mici.Ouale le mixam impreuna cu zaharul, uleiul si praful de copt. Adaugam smantana si foile rupte,le amestecam in compozitie cu ajutorul unei palete.Punem esenta de vanilie si o turnam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dam la cuptor preincalzit pentru 40 de minute, foc mediu.
Intre timp,pregatim siropul de zahar ars. Caramelizam pe foc mic cele 7 linguri de zahar si stingem cu 500 ml apa. Punem coaja de lamaie. Lasam pe foc sa se topeasca tot zaharul. Dam la o parte si lasam sa se racoreasca. Vom pune in sirop esenta de lamaie si zeama de lamaie (o lingura,maxim doua,dupa gust). Turnam siropul peste prajitura calda !
O portionati rece,daca aveti rabdare .:)) Parol, este delicioasa si manjita cu putina miere ! :))
Va astept sa ma vizitati si pe blogul meu: calatorii-culinare-adina.blogspot.ro
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Sursa: Garbo.ro
Spune-ti parerea!