Am descoperit acest mare mestesug de ingrasare pe Pinterest. De atunci, am preparat cartofii acordeon in repetate randuri, in diferite combinatii (in functie de ce aveam prin frigider) si au fost, de fiecare data, deliciosi.

Foto interior si prima pagina: cartofi acordeon, Shutterstock

Ingrediente
    10 cartofi mari ulei de masline (sau unt) sare, piper optional: bacon, cascaval, rozmarin, pudra de usturoi
Mod de preparare

Foto: cartofi acordeon, Shutterstock

Cartofii se curata si se spala. Fiecare cartof trebuie apoi taiat in feliute subtiri, fara a ajunge cu cutitul pana la capatul celalalt al cartofului, astfel incat feliutele sa ramana legate intre ele.

Se aranjeaza intr-o tava cartofii astfel taiati. Se stropesc cu ulei de masline (sau se ung cu unt). Se poate adauga, dupa gust (si in functie de ce aveti prin frigider): bacon taiat bucatele mici, praf de usturoi, cascaval ras (reteta mea preferata), rozmarin, etc.

Tava se inveleste in folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 180-200 grade C cam jumatate de ora. Apoi se scoate folia si se mai lasa 15 minute la copt (pana cand cartofii s-au rumenit).

Se servesc calzi.

Pofta buna!

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: